EHBO Opleidingen

De opleiding van onze EHBO’ers

Wij verzorgen regelmatig EHBO cursussen voor volwassenen vanaf 16 jaar. Deze cursussen worden verzorgd door onze gediplomeerde cursusleid(st)ers. Naast een stukje noodzakelijke theorie (wat overigens heel goed te doen is) wordt in de cursus veel aandacht gegeven aan praktijksituaties. Met en bij elkaar wordt geoefend in bijvoorbeeld verbandleer, het vaststellen van breuken of kneuzingen en nog veel meer. En uiteraard heel belangrijk: Het reanimeren en de werking van de A.E.D. Aan het eind van iedere cursus is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het formele examen. Na het behalen van het EHBO diploma mag u uzelf gediplomeerd EHBO’er noemen en bent u in staat om eerste hulp te bieden bij ongelukken.

De kosten van de opleiding zijn €180,=. Dat is inclusief de opleiding voor de A.E.D., het eerste hulpboekje en het diploma. Deze kosten worden bij de meeste verzekeringen voor 75% vergoed. Het diploma blijft twee jaar geldig, mits voldoende herhalingslessen worden gevolgd.

De opleiding van de EHBO Vereniging Eefde Gorssel e.o. volgen?

Cursusdata: vanaf oktober.
Deze datums zullen allen op een donderdagavond plaats vinden.
Deze cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen – plusminus 12 personen. Wij hopen ook dit jaar weer een opleiding te kunnen verzorgen.
Onze vorige opleiding met nieuwe richtlijnen vanuit het Oranje Kruis was erg geslaagd met een score van 100%. Mocht u interesse hebben in deze opleiding wilt u dan het aanmeldingsformulier invullen. Hebt u verder nog vragen dan kunt u contact opnemen met de secretaris.

Aanmelden EHBO opleiding